تالاب کانی برازان مهاباد، میزبان همسران سفرای 12 کشور خارجی


 همسران سفرای 12 کشور خارجی در ایران، شامگاه چهارشنبه به همراه حسین شاهباز مسئول امور بین الملل ستاد احیای دریاچه ارومیه، از تالاب بین المللی کانی برازان مهاباد و دستاوردهای مشارکتی حفاظت و احیای تالاب و روستای قره داغ دیدن کردند.



به گزارش زریان، کامران حسینی رئیس اداره محیط زیست شهرستان مهاباد چهارشنبه شب در این خصوص گفت: همسران سفرای کشورهای جمهوری چک، چین، مالزی، هندوستان، ازبکستان و نیجریه از جمله میهمانان خارجی بازدید کننده از تالاب کانی برازان بودند.

  حسینی در حالی که با ایرنا گفت وگو می کرد در ادامه اظهار کرد: دریاچه ارومیه و منطقه جبل محل تثبیت بیولوژیک دریاچه ارومیه از جمله مکان های دیگری است که میهمانان خارجی از آن بازدید کردند و کمپین 'من دریاچه ارومیه هستم' را امضا کردند.

وی اظهار کرد: این گروه خارجی همچنین در خصوص نقش زنان در حفاظت از محیط زیست، توسعه صنعت اکوتوریسم در ایران و همکاری در این خصوص و دیدار با تشکل های زیست محیطی ابراز علاقه کردند.



وی افزود: نقش مشارکت جوامع روستایی در احیای تالاب کانی برازان و حفاظت از محیط زیست از دیگر محورهای بازدید همسران سفرای کشورهای خارجی از منطقه بود.

وی گفت: تالاب بین المللی کانی برازان مهاباد در نزد علاقه مندان به طبیعت به بهشت پرندگان ایران مشهور است.

وی اضافه کرد: هم اکنون در تالاب کانی برازان مهاباد بیش از 35 گونه مختلف انواع پرندگان شناسایی شده اند که به صورت عمده شامل فلامینگو، باکلان کوچک، پلیکان سفید، چوب پا، پرستوی دریایی، کشیم بزرگ، غاز خاکستری، غاز پیشانی سفید، سیلوش، آووست، خروس کولی، حواصیل، تنجه، انواع مرغابی و اردک از جمله اردک سرسبز، ارده ای، سرحنایی، سرسفید و بلوطی هستند.



این تالاب بین المللی از مهمترین قطب های صنعت اکوتوریسم در کشور محسوب می شود که همه ساله در ایام مختلف سال شمار زیادی از علاقه مندان به طبیعت بویژه دوستداران پرندگان را به سوی خود می کشد

این تالاب یکی از مهمترین تالاب های اقماری جنوب دریاچه ارومیه و از با ارزش ترین زیستگاه های انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر و بومی در شمال غرب کشور به شمار می رود.

این تالاب که در زبان کردی به معنی چشمه گرازهاست با 927 هکتار وسعت در 30 کیلومتری شمال مهاباد و در شمال و شرق روستای قره داغ واقع شده که به دلیل گوناگونی و فراوانی گونه های زیستی از سوی کمیته ملی طبیعت گردی کشور به عنوان نخستین سایت پرنده نگری در ایران معرفی شده است.

تالاب کانی برازان در تمام فصول سال امکان مشاهده پرندگان وحشی و کمیاب را به علاقه مندان می دهد که این موضوع از منحصر به فردترین ویژگی های این زیستگاه آبی در کشور است که آن را از دیگر تالاب های موجود متمایز می سازد.



در این تالاب زیبا، ساختمان نخستین برج پرنده نگری کشور در فضایی به وسعت 120 مترمربع احداث شده است که با داشتن امکاناتی نظیر دوربین و تلسکوپ، این فرصت را به گردشگران می دهد تا به تماشای پرندگان موجود در این تالاب بپردازند

بر اساس آخرین بررسی های انجام شده، 75 گونه پرنده آبزی و کنارآبزی متعلق به 11 خانواده در این تالاب شناسایی شده که در صورت اضافه شدن گونه های خشک زی این تعداد به بیش از 180 گونه می رسد که همین امر اهمیت تالاب را بیش از پیش آشکار می سازد.

این تالاب مابین روستاهای خورخوره و قره داغ و در منطقه دشت شهر ویران این شهرستان واقع شده است.


منبع گزارش:پایگاه خبری-تحلیلی زریان

مهاباد پا جای پای بانه گذاشته است!


آمارمسافران شهرستانهای مهاباد و بانه در سالجاری از نزدیک شدن مهاباد به بانه در این حوزه خبر می دهد.


 سالانه گردشگران زیادی از سراسر کشور به هدف خرید کالاهایی که از مرز وارد شهرستان بانه می شود به این شهرستان سفر می کنند، اما امسال بر اساس آمارهای اعلام شده مهاباد علی رغم نداشتن مرز، در جذب مسافر به بانه نزدیک شده است.


مهاباد



 در حالی که «سردار خندانی» رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بانه از حضور دو میلیون مسافر در این شهرستان از ابتدای سالجاری خبر می دهد که «آرش شهابی» رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مهاباد از حضور بیش از یک میلیون و 135 هزار گردشگر در این شهرستان از ابتدای سالجاری خبر می دهد.

خندانی در حالی که با ایرنا گفت وگو می کرد هدف بیشتر گردشگران درسفر به بانه را خرید کالاهای ارزان قیمت و لوکس اعلام کرده است  و شهابی جاذبه های تاریخی، فرهنگی و گردشگری را در مرکز توجه گردشگران اعلام کرده است.


فاصله سد و محوطه آن با شهر مهابادهمین کوچه 6متری در محله گمرک بالا است!(یکی ازنزدیکترین سدها به شهر در جهان)


وی در حالی که با ایرنا گفت وگو می کرد، گفت: یش از یک میلیون و 135 هزار گردشگر از ابتدای سال تاکنون از جاذبه های گردشگری، آثار تاریخی، طبیعی و تفرجگاه های این شهرستان دیدن کرده اند که از این تعداد سه هزار و 471 گردشگر خارجی هستند.

وی اظهار کرد: بیشترین تعداد گردشگران خارجی به ترتیب از کشورهای عراق، ترکیه و چین هستند و گردشگرانی از جمله کشورهای سوئد، آلمان، لبنان، اسپانیا و کره جنوبی نیز امسال تاکنون از آثار و مراکز تاریخی و طبیعی این شهرستان بازدید کرده اند.

وی بیان کرد: بیش از 860 هزار نفر از این گردشگران از جاذبه های طبیعی این شهرستان بازدید کرده اند.


سد مهاباد


وی افزود: بر این اساس حدود 80 درصد از گردشگران از جاذبه های طبیعی شهرستان و 62 هزار گردشگر نیز از جاذبه های تاریخی و فرهنگی مهاباد دیدن کرده اند.

شهابی ادامه داد: غار سهولان، دریاچه پشت سد مهاباد و دخمه تاریخی فخریگاه به ترتیب میزبان بیشترین بازدید کننده و گردشگر بودند.

وی گفت: از تعداد کل گردشگران، بیش از 120 هزار گردشگر از مراکز اقامتی شهرستان مهاباد مانند هتل ها و اقامتگاه های موقت استفاده کرده اند.

شهابی بیان کرد: غار آبی تاریخی سهولان، دریاچه سد مهاباد، تالاب های بین المللی از جمله تالاب کانی برازان و قوپی باباعلی، موزه مردم شناسی واقع در حمام میرزا رسول، بازارهای سنتی و بازارچه های این شهر زمینه بسیار خوب گردشگری برای مسافران به وجود آورده است./


(منبع گزارش:پایگاه خبری-تحلیلی زریان -عکسها:آرشیو شخصی)