گیاهان بهاری(کوهی)

استفاده از گیاهان کوهی در پخت غذاها به صورت سلیقه‌ای است و هر خانواده بر اساس سلیقه و ذائقه‌ای که دارند اقدام به پخت این گیاهان می‌کنند.


کنگر


بیشتر مردم  معتقدند که جوشانده آب گیاهان کوهی برای بسیاری از امراض از جمله درد معده، سرفه و بسیاری دیگر از بیماریهای روده و معده شفا بخش و مفید است.

پونه




بر اساس سنت‌های دیرینه پخت انواع غذا و دسرها با استفاده از گیاهان کوهی رایج است و هر سال این غذاها و دسرها تهیه و صرف می‌شود.


اسفناج



 بازارها در بهار مملو از دوره گردهایی است که اقدام به فروش گیاهان کوهی می‌کنند و بیشتر میوه فروشی‌ها و سبزی فروشی‌ها نیز مغازه خود را به فروش این گیاهان اختصاص داده‌اند.

مهمترین گیاهان خوراکی  شامل جعفری کوهی، کنگر، ریواس، اسفناج وحشی، شنگ، گیلاخه، گل گاو زبان، رسقا، قازیاغی، سولان، نعناع کوهی، موسیر، قارچ کوهی، پونه و پیچک است.

ریواس نیز طرفداران خاص خود را دارد ریواس هم مزه بسیار خوبی دارد و می‌گویند درمان معده درد است.


گیلاخه



از ریواس هم برای تهیه خورشت استفاده می‌کنند و خورشت بسیار خوشمزه‌ای از آب در می‌آید.

رویش گیاهان کوهی علاوه بر تامین بخشی از مواد غذایی مورد نیاز مردم، منبع درآمد مناسبی نیز برای روستاییان منطقه است.



سیر


برخی دیگر از گیاهان خودرو که مصرف دارویی نیز دارد عبارتند از " شیرین بیان "، " قازیاغی"، "هزبی کوهی "،" شویت کوهی " اشاره کرد و بعضی از آنها مانند " گون " در استحصال کتیرا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بسیاری از این گیاهان به صورت بورانی قابل خوردن هستند و اغلب مردم نیز از گیاهان به این صورت استفاده می‌کند.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد