مهاباد، مقصدی متفاوت

روزنامه دنیای اقتصاد ایران:

شماره امروز: ۳۲۸۲
  • پنجشنبه ۰۶ شهریور ۱۳۹۳
  • ۱ ذی القعده ۱۴۳۵
  • 28 آگوست  2014


توصیه ما برای سفر چند روزه به مقصدی نو، مهاباد است. مهاباد شهری آرام گرفته در میان چندین رشته کوه. این شهر از قدیم به‌دلیل داشتن موقعیت جغرافیایی مناسب و دشت‌های سرسبز و پهناور سکونتگاه مردمان بوده؛ وجود مناطقی مانند یوسف کندی و پژوهش‌های باستان‌شناسی در این مناطق، شاهد این مدعا است. دمای هوای این شهر در ماه شهریور بین 10 تا 29 درجه در تغییر است که آن‌را تبدیل به مقصدی مناسب برای روزهای آخر تابستان می‌کند. مهاباد می‌تواند مقصد مناسبی برای همه گردشگران به‌خصوص طبیعت‌گردان و کوهنوردان باشد، چرا که به غیر از جاذبه‌های طبیعی مانند غار آبی سهولان و... بازارچه‌هایی برای فروش ابزار و لوازم کوهنوردی و طبیعت‌گردی دارد که سالانه افراد زیادی را از سراسر کشور به خود جذب می‌کند.


باغ مکاییل(پارک ملت)


علاوه‌بر این وجود بناهای تاریخی مانند سنگ‌نگاره‌های خره هنجیران، حمام لج، حمام تاریخی میرزا رسول، آرامگاه بداق سلطان و... این شهر را برای گردشگران فرهنگی نیز جذاب و دیدنی می‌کند. ‌ 
همان‌طور که اشاره شد از زیباترین جاذبه‌های طبیعی شهر، غار سهولان است. سهولان دومین غار بزرگ آبی ایران است و در حدود 43 کیلومتری شمال شرقی مهاباد در محور مهاباد-بوکان  قرار دارد. سهولان به زبان کردی به معنی یخبندان است و این غار در نزدیکی روستایی به همین نام قرار گرفته است. مردم محلی غار را «کونه کوتر»، یعنی لانه کبوتر نیز می‌‌نامند؛ دلیل این نام‌گذاری وجود تعداد زیادی لانه کبوتر درون غار است. مساحت داخلی غار سهولان حدود 600 مترمربع است و محتویات غار را سنگ‌های آهکی تشکیل می‌دهند. ارتفاع سقف غار تا سطح دریاچه آن 50 متر است و عمق آب در برخی جاها به 32 متر می‌‌رسد. اختلاف دمای درون و بیرون غار بین 10 تا 15 درجه است.


سد مهاباد


سد مهاباد نیز یکی از زیباترین سدها در شمالغرب است. این سد در فاصله بسیار نزدیکی به شهر قرار دارد و همین امر زیبایی و جلوه خاصی به شهر می‌بخشد. در فصل‌های بهار و تابستان و همچنین در فصل پاییز اگر هوا مناسب باشد ماهیگیران به ماهیگیری می‌پردازند و از لحاظ اقتصادی به ویژه در بخش کشاورزی کمک قابل توجهی به مردم منطقه می‌کنند.
یکی از جاذبه‌های تاریخی شهر دخمه سنگی فخریگاه است که مقبره‌ای در10کیلومتری شهرستان مهاباد و در نزدیکی روستای ایندرقاش است. فخریگاه روی صخره‌ای از جنس رسوبات آهکی قرار دارد، فاقد مدخل ورودی بوده و در ایوان آن دو ستون سنگی ایجاد شده که پاستون‌ها شبیه گلدان وارونه هستند. دخمه سنگی فخریگاه که شمالی‌ترین گور دخمه منتسب به دوران ماد است و از جمله زیباترین گوردخمه‌های ایران به حساب می‌آید، در سال 1316 به ثبت ملی رسید.


مهاباد از بالای ارتفاعات شمالشرق


مقبره باستانی «بداق سلطان» جاذبه دیگری است که در قسمت جنوب غربی شهر مهاباد قرار دارد. مدفن بداق سلطان از حکمرانان منطقه مهاباد در اینجا قرار گرفته که از وی به نیکی یاد می‌شود.این بنا احتمالا در دوره شاه عباس صفوی ساخته شده است. مقبره بداق سلطان داخل اتاق اصلی است. ساختمان مقبره روی صفحه سنگی قرار گرفته است. بداق‌سلطان در سال 1112هـ.ق در یکی از جنگ‌های شاه عباس در نزدیکی ایروان به قتل رسید و جسد وی را به خاطر خدمات عمرانی‌اش به مهاباد آوردند و در آنجا دفن کردند. برای سفر به این منطقه و دیدن همه جاذبه‌های تاریخی و طبیعی آن شاید لازم باشد 2 تا 3 روز وقت صرف کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد